Από τις 14 έως και τις 25 Αυγούστου δεν θα εκτελούνται παραγγελίες μέσω του e-shop, λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Γρα-Γρου
Τάσος Ζαφειριάδης, Γιάννης Παλαβός, Θανάσης Πέτρου
Γρα-Γρου

Τάσος Ζαφειριάδης, Γιάννης Παλαβός, Θανάσης Πέτρου

Γρα-Γρου

Ο Τάσος Ζαφειριάδης, ο Γιάννης Παλαβός και ο Θανάσης Πέτρου, μας παρουσιάζουν το Γρα-Γρου, ένα ιδιαίτερο-ατμοσφαιρικό graphic novel, ειπωμένο σαν ένα αλληγορικό παραμύθι για τα βαθύτερά μας διλήμματα.

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο Βέρμιο, έξω από το χωριό Καστανιά, το εστιατόριο Γρα-Γρου ορίζει το πέρασμα από την Κεντρική στη Δυτική Μακεδονία. Πολλοί περνούν αποκεί, λίγοι όμως προσέχουν, χαμένο στην ομίχλη, ένα τοξωτό γεφύρι στην άκρη του δρόμου. Κανένας δεν ξέρει πού οδηγεί. Όσοι το βλέπουν, έχουν τον λόγο τους. Ένα πρωί μια κοπέλα φτάνει στο Γρα-Γρου με σκοπό να περάσει το γεφύρι. Καθώς, διστάζει να το διασχίσει, ενώ περιμένει στο εστιατόριο, γνωρίζεται με τους θαμώνες και ακούει τις αφηγήσεις τους. Οι μήνες περνούν. Στο μεταξύ ο νέος δρόμος που παρακάμπτει την Καστανιά ετοιμάζεται να ανοίξει. Η ηρωίδα πρέπει να πάρει την απόφασή της.

Το graphic novel των Τάσου Ζεφειριάδη, Γιάννη Παλαβού και Θανάση Πέτρου, ξετυλίγει μια ατμοσφαιρική ιστορία, όπου η παράδοση τέμνεται με το σήμερα και η ρεαλιστική αφήγηση υπονομεύεται από τις δοξασίες και τους θρύλους. Με φόντο το ομώνυμο εστιατόριο, σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα επί μια ολόκληρη εποχή, το Γρα-Γρου φιλοτεχνεί μια γοητευτική πινακοθήκη χαρακτήρων λίγο πριν ο καθένας τους διαλέξει το «μεγάλο Ναι ή το μεγάλο τ’ Όχι».

Η έκδοση συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική επένδυση που συνέθεσε ο Μιχάλης Σιγανίδης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Graphic Novel
Α' Έκδοση: 2017

Τάσος Ζαφειριάδης

Γιάννης Παλαβός

Θανάσης Πέτρου