Σιλουανή
Θοδωρής Παπαϊωάννου
Σιλουανή

Θοδωρής Παπαϊωάννου

Σιλουανή

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο δίδυμα αδέρφια καλούνται να περάσουν, μαζί με τους γονείς τους, τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο βουνό, στο σπίτι συγγενών τους. Η προοπτική των διακοπών μακριά από τη θάλασσα και την συνηθισμένη παρέα τους δεν τους ευχαριστεί καθόλου.

Όταν όμως γνωρίζουν την ξαδέρφη τους με το παράξενο όνομα Σιλουανή, ανοίγεται μπροστά τους ένας ολόκληρος νέος κόσμος: ο μπλε καταρράκτης, τα ινδιάνικα βαφτίσια, η σπηλιά που αναπνέει, ο ρωμαλέος σκύλος Λέων, ο μυστήριος γέροντας Σώκος, ο νερόμυλος, το δεντρόσπιτο, οι φίλοι, τα λουλούδια της αυλής, μετατρέπουν αυτό που έμοιαζε βαρετό, σε μια μοναδική εμπειρία για τα δύο παιδιά.

Η περιγραφή της φύσης, στα μέρη γύρω από την Έδεσσα, τόπο διαμονής του συγγραφέα, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς διαλόγους και την ένταση της αφήγησης, συνθέτουν μια υπέροχη ιστορία που θα κατακτήσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους ωθήσει να εξερευνήσουν την μαγεία ενός άλλου τρόπου ζωής.

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου, δημιουργός των βραβευμένων παραμυθιών Ανάποδα (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» - Κύκλος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου, 2015) και Απέναντι (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), κάνει δυναμικά την είσοδό του στο χώρο του παιδικού βιβλίου που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σειρά:
Α' Έκδοση: 2017
Θοδωρής Παπαϊωάννου

Θοδωρής Παπαϊωάννου

O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 11-4-1966 στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης το 1986. Μένει στην Έδεσσα είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Υπηρετεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας. Συγγ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο