Κρόνακα
Κυριάκος Μαργαρίτης
Κρόνακα

Κυριάκος Μαργαρίτης

Κρόνακα

Με το ομώνυμο έργο, ο Κυριάκος Μαργαρίτης επιχειρεί μια μυθιστορηματική ανασυγκρότηση του χρονικού ως τρόπου αφήγησης στον 21ο αιώνα.

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά την εποχή στον βυθό, θέλω τώρα ν’ ανοίξω το κουτί με τα αρώματα. Σε τόσες πεμπτουσίες διακρίνω την υπόσχεση μιας χαρμόσυνης μέθης. Οι μικρότατες φιάλες εδώ, ελευθερώνουν λιβάνι και στεφανώνουν ένα κοινό μαρτυρολόγιο: η Αφροδίτη, ο Παλαιολόγος, ο Ερμής, ο Κινύρας, ο Αυξεντίου, ο Διγενής, ο Κάφκα, ο Σεφέρης, ο Νίτσε, ο Σαντ, ο Καρυωτάκης, ο Ντοστογιέφσκι, ο Ρωμανός, ο Όμηρος – και άλλοι, θα ήθελα να είναι όλοι οι άλλοι. Ο χρόνος εξαντλείται, όχι, όμως, η θάλασσα, ούτε το χρονικό, που είναι η πιο χειροπιαστή της μορφή. Το δικό μου λέγεται Κρόνακα. Αν ο ρυθμός είναι σωστός, η μελαγχολία του Κρόνου μπορεί να σκορπίσει.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2017
Σελίδες: 480
Διαστάσεις: 13.5 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-178-7
Κυριάκος Μαργαρίτης

Κυριάκος Μαργαρίτης

Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982. Παρακολούθησε σπουδές κλασικής και νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο,... Περισσότερα