Βιομηχανίες του μέλλοντος
Alec Ross
Βιομηχανίες του μέλλοντος

Alec Ross

Βιομηχανίες του μέλλοντος

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, ο Alec Ross, εξηγεί τι πρόκειται να συμβεί στον κόσμο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Μιλά για την πρόοδο που θα σημειωθεί και τα εμπόδια που θα αναδυθούν και πώς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Ως ανώτερος σύμβουλος καινοτομίας του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την Χίλαρι Κλίντον, ταξίδεψε σε σαράντα μία χώρες, εξερευνώντας τις τελευταίες εξελίξεις σε κάθε ήπειρο, και γνωρίζει καλά τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Στο βιβλίο του Βιομηχανίες του μέλλοντος, ο Ross επισημαίνει τις αλλαγές που έρχονται τα επόμενα δέκα χρόνια, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ευκαιρίες για εξέλιξη, και εξηγώντας τον λόγο που οι χώρες ευημερούν ή φθίνουν οικονομικά. Εξετάζει τους τομείς που θα διαμορφώσουν το οικονομικό μας μέλλον, συμπεριλαμβανομένων της ρομποτικής, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της εμπορευματοποίησης της γονιδιωματικής (genomics), το επόμενο βήμα για τα μεγάλα δεδομένα (big data), και τις επικείμενες επιπτώσεις της ψηφιακής τεχνολογίας στο χρήμα και στις αγορές.

Για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο Ross, θέτει τις πιο δύσκολες ερωτήσεις: Πώς θα προσαρμοστούμε στην μεταβαλλόμενη φύση της εργασίας; Η προοπτική του κυβερνοπολέμου πυροδοτεί την επόμενη κούρσα εξοπλισμών; Πώς μπορούν τα αναδυόμενα έθνη του κόσμου να ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν τη δική τους Silicon Valley; Και τι μπορούν να κάνουν οι σημερινοί γονείς ώστε να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για το αύριο;

Ο συγγραφέας συνδυάζει την αφήγηση και την οικονομική ανάλυση για να δώσει μια ζωντανή και τεκμηριωμένη άποψη για το πώς οι σαρωτικές παγκόσμιες τάσεις επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε. Ενσωματώνοντας τη γνώση των ηγετών (από τους μεγιστάνες της τεχνολογίας μέχρι τους ειδικούς άμυνας), το βιβλίο Βιομηχανίες του μέλλοντος, διαπραγματεύεται τα πολύπλοκα, καίρια ζητήματα που μας απασχολούν και τα συνοψίζει με μια γλώσσα σαφή και κατανοητή. Είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος ―τώρα και αύριο―, που πρέπει να διαβαστεί από επαγγελματίες σε κάθε τομέα και χώρα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο
Α' Έκδοση: 2017
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
ISBN: 978-960-572-172-5
Alec  Ross

Alec Ross